de ce se sfarsesc relatiile

Cum se sfarsesc relatiile in dating-ul modern

Iti zic de pe acum: nu vei intelege articolul acesta daca esti intr-o relatie care a inceput acum 10 ani si inca continua. Nu vei putea intelege articolul asta daca esti single de ceva vreme, dar nu ti-ai facut curajul sa iesi la cat mai multe intalniri si sa cunosti mai multi oameni. Nu vei intelege de ce ai mai iesi la intalniri dupa ce vei citi articolul asta.

In clasa a IV-a m-am despartit de prietenul meu cu care am fost 2 zile si 3 pauze printr-un biletel, trimis printr-o colega. El a zis atunci ca nu a fost corect fata de el, asa ca probabil karma s-a intors si acum platesc cu varf si indesat. Daca s-a schimbat modul in care incep acum relatiile, fii convinsa ca s-a schimbat si modul in care se termina. Plus de asta, au aparut inca j’de motive ca ele sa inceteze.

giphy.com

Ca sa nu te deprim de tot, trebuie sa iti spun ca, din experienta mea si a celor din jurul meu, exista doar anumite tipuri de relatii care se termina asa: cele care abia au inceput, cele care sunt cu o persoana total nepotrivita, cele in care te minti singura ca merge. Cu alte cuvinte, daca te simti vinovata ca ai apelat la una din metodele de mai jos sau ai fost victima ei, probabil ca despartirea v-a salvat pe amandoi de un viitor sumbru.

Cele mai frecvente moduri in care se termina relatiile

  • Ghosting – cand persoana cealalta dispare ca o fantoma – nu iti mai raspunde la mesaje, iti da cu seen, te ignora, de parca a fost lovita de tren si are amnezie. Chiar daca ati fost impreuna la cateva intalniri, nu isi face curajul sa iti spuna nici macar direct in fereastra de chat ca s-a terminat.
  • Peter Panning –  La prima tentativa de a avansa relatia – sa-ti cunoasca prietenii, sa faceti cumparaturi impreuna – apare intrebarea „Dar nu suntem bine asa?”. Comportament predominant masculin, cauta, cu alte cuvinte, sa o lalaie aiurea prin casa, sa ii manance mancarea prietenei, sa faca sex, sa se foloseasca de abonamentul ei de Netfllix. Cand e vorba de o implicare emotionala si responsabila, isi aduce brusc aminte ca nu e pregatit de o relatie.
  • Vanatul iepurilor multipli – Acum nu se mai poarta sa iti dedici atentia asupra unei persoane, ci sa iti lasi o rezerva – sa continui sa cunosti si pe altii/altele, sa continui sa iesi la intalniri, ca poate gasesti ceva mai bun. Pana cand unul dintre ei nu aduce in discutie „exclusivitatea” din relatie, e OK sa continue sa faca swipe in Tinder. Daca apare ceva nou?
  • The Walking Dead – Oamenii nu au simtul penibilului pe internet, pentru ca nu iti vad fata cand te intreaba “esti treaza?” la 1 noaptea, dupa doi ani de cand v-ati despartit. Daca prietenul tau actual aude mesajul sau mai rau, apelul, ai niste explicatii penibile de dat. Din fericire, poti preveni usor cu un block pe toti cei care prezinta potential periculos. In ceea ce il priveste pe el, trebuie sa umbli dupa fisa de lichidare stampilata si semnata de la toate fostele, amicele si tipele cunoscute prin baruri sau Tinder in ultimii 4 ani, ca sa te asiguri ca n-a ramas nici o treaba nerezolvata.
giphy.com

Sper ca nu te-am descurajat de tot. Ce e important sa retineti atat tu, cat si fostul meu prieten din clasa a IV-a, este ca atunci cand cineva alege sa se desparta de tine intr-unul din modurile acestea nu este o remarca asupra ta, ci a caracterului lor, a starii in care se afla la momentul respectiv sau a faptului ca pur si simplu e clasa a IV-a si nu stie o metoda mai buna. Barbia sus, are balta peste!

Sunt curioasa care a fost modul cel mai unfair in care s-a terminat o relatie de-a ta (fie ca tu ai initiat despartirea sau persoana cealalta :). Spovedeste-te in comentarii si pleaca impacata de aici.

Citeste si articolele de mai jos ⬇ Bag mana in foc ca or sa-ti placa! 😏

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *