Traim pentru scandal si asta ne mananca toate zilele

Traim pentru scandal si asta ne mananca toate zilele

Am inceput sa aud de acest personaj atunci cand s-a creat marea valva legat de ceea ce a postat ea pe Faceboook la adresa fondatoarelor Asociatiei Daruieste Viata. Pana atunci, poate ca stiam sa spun despre Dana Budeanu ca este un om si ca traieste in Romania, facand ceva in ochiul public, dar nu puteam sa pun exact degetul pe nomenclatorul ei in Codul Muncii.

Reproduc mai jos postarea initiala de la care a pornit totul – prima si ultima din acest articol (cine vrea detaliile, le poate cauta in tot internetul acesta vast), dar este esentiala pentru ceea ce reprezinta ea:

„Astia cacare face ei un spital vrea sa doneze Pintea un aparat dă radioterapie. Dă ce? Luaţi unu din ăia 35 de milioane euroi donaţi. Nu aşa aţi măcănit la teveu, caca luati voi? Sa dea la saraci Pintea! Da mai stati putin caca vine Vladut regele medicamentelor si va da el din aia 15 milioane dă la PLUS scuzi de la Magicacamp! # Marscumanipularile“

Au dat-o afara de la ProTV pentru asta, a mai scris apoi inca o mizerie de postare pe care cred ca o putem considera unicul factor pentru care promovabilitatea la BAC mai scade inca 15% anul acesta, a tacut o perioada si acum, ca tot era momentul ei sa straluceasca, s-a apucat sa tina prelegeri pe Youtube legat de cum ar trebui sa se poarte femeile si barbatii, atat ca tinute, cat si ca comportamente in societate.

Ca sa fiu sincera, n-am idee in detaliu despre ce vorbeste in clipuri, ci am vazut doar statusuri infuriate pe Facebook la adresa ei, niste fragmente din video-uri, cateva story-uri pe Instagram ale persoanelor contrariate, dar am inteles, in mare, cam ce face. Se foloseste de acelasi limbaj de tinichea si atitudine de gablonz cu care a scris statusurile sus-citate si, spre surprinderea mea, de data asta prinde. Parca am uitat cu totii cat de macabra ni se parea prezenta ei in online, atunci cand a inceput sa macane neintrebata.

Ca sa surprind succint cine este Dana Budeanu acum, ea este persoana aceea care iti lasa la usa materii fecale in flacari si suna la sonerie, doar ca sa te priveasca din boscheti cum injuri si iti bagi cu pasiune in cine ti-o fi stricat ziua.

Daca vrei sa mai citesti despre alte moduri in care social media te poate scoate din minti, uite aici: Social media ne afecteaza stima de sine. Cum evitam asta?

As fi sperat ca, in 2020, nu mai pune nimeni botul la urletele astea dupa atentie. Dar atunci am realizat un lucru: si cei care dau share, fie doar ca sa o injure, care fac story-uri despre cat de proasta e, care doar intra pe clipurile ei in mod nevinovat, ca sa vada ce prostii mai debiteaza, si apoi le comenteaza cu prietenii, toti o fac ca sa primeasca aceeasi atentie, fie ca ea vine din revolta, din aprobare, din simtul de validare a comunitatii. Fiecare hraneste monstrul care este Dana Budeanu, dar si monstrul interior care cere validare si atentie. Asta, copii, este circuitul scandalului in natura.

In Statele Unite, in urma atator atacuri armate care se intampla ba pe la licee, scoli generale, mall-uri, cinematografe, practic oriunde se aduna masele, jurnalistii si posturile TV care au priceput cat de cat psihologia acestor tipuri de criminali refuza sa ii identifice prin nume si poza. Se stie despre multi dintre ei ca fac asta pentru celebritate, pentru sentimentul de a scandaliza o comunitate intreaga si a se vorbi despre ei saptamani in sir.

Sunt la moda acum documentarele bazate pe crime. Ucigasilor li se iau interviuri, apar in mini-serii sau li se dedica filme. Don’t fuck with cats de pe Netflix este exemplul perfect pentru asta: un tip care a filmat niste clipuri de o cruzime inimaginabila se juca cu psihicul comunitatii de pe Facebook care era angrenata in capturarea lui – totul pentru a-si arata superioritatea si intelectul in fata lumii intregi.

Dana Budeanu nu a omorat altceva decat speranta ca vom putea, candva, sa nu mai muscam momeala grotescului, a vulgarului si scandalului. Sa vedem un accident si sa trecem pe langa el discret, fara sa cascam gura la suferinta altor oameni si sa ne dam cu parerea legat de cine e vinovat.

Da, uite ca am folosit si eu prilejul asta ca sa sar in trenul cu statia “Aici o uram pe Dana Budeanu”. Ma consolez doar cu gandul ca nu i-am oferit nici o vizualizare pe Youtube, nici macar cat sa apas butonul de Dislike. A fost greu. Recunosc ca ma roade curiozitatea, dar ma oftic apoi ca nu putea sa ma roada curiozitatea si despre tranzactionarea pe FOREX, ca sa ajung si eu undeva in viata. Ma iau cu autocritica, asa ca uit repede si imi continui existenta fara sa stiu ce a mai debitat femeia asta in eter.

Cand vad ca posteaza clipuri cu lungimea de o ora, chiar ma intreb un lucru: oamenii care ii comenteaza diverse parti din discurs, oare se uita la tot video-ul? Pentru ca, sa faci asta si apoi sa postezi pe social media cat de pierduta pentru lume este Dana Budeanu, este ca si cum ai spune ca tu esti vegana, dar mananci friptura asta de vita acum doar ca sa stii ce reprosezi mancatorilor de carne.

Citeste si articolele de mai jos ⬇ Bag mana in foc ca or sa-ti placa! 😏

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *